GEOTHERMIE

Kiezen voor een geothermische warmtepomp, kiezen voor de toekomst

Het gebruik van geothermische warmtepompen, ook gekend als bodem-water warmtepompen, kent de laatste tijd een stijgende trend. Deze compacte constructie neemt weinig tot geen ruimte in uw woning in beslag en de techniek die erachter schuilt is eenvoudig. Door een horizontaal of verticaal buizennetwerk te installeren in de grond wordt er geothermische energie onttrokken. De vloeistof in de buizen neemt dan natuurlijke aardwarmte op die uw woning kan verwarmen of warm water kan produceren. In tegenstelling tot de meeste verwarmingssystemen die volledig op elektriciteit of fossiele brandstof draaien, haalt een geothermische warmtepomp 80% van haar energie uit de grond.

Bij het plaatsen van een geothermische warmtepomp in een nieuwbouwwoning of renovatiewoning worden er twee of meerdere boringen uitgevoerd. De vakmannen van GT Technics doen echter steeds hun uiterste best om weinig tot geen stof te maken en kap- en breekwerken tot een minimum te beperken. Ook bij de plaatsing van een geothermische pomp in uw nieuwbouwwoning kunnen we uw sanitair voorzien indien gewenst.

Warmtepomp als investering

Een warmtepompinstallatie is zowel in renovatiewoningen als nieuwbouwwoningen een slimme investering. Meestal wordt een warmtepomp aangelegd via vloerverwarming zodat u kunt genieten van het hoogste rendement. Wat uw situatie of uw vraag ook moge zijn, wij zorgen met plezier voor deskundig advies!

Voordelen van een warmtepomp

  • Warmte tot 80% uit de grond.
  • Hoge COP.
  • Verwarmen via de warmtepomp, niet op weestanden.
  • Ter vervanging van uw gas of mazout installatie.


Contact opnemen

Heeft u niet gevonden wat u zocht op onze website? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze diensten en mogelijkheden? Of maakt u liever meteen een afspraak? De mannen van GT Technics staan te uwer beschikking. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen!