ONDERHOUD WARMTEPOMP/VENTILATIESYSTEEM

ONDERHOUD WARMTEPOMP

Naast de installatie staat GT technics ook in voor herstellingen en onderhoud. De zelfwerkende zaakvoerder van GT Technics komt graag bij u langs om uw defecte toestel te checken opdat een juiste oplossing voorzien kan worden. Het is belangrijk dat u uw systeem geregeld laat nakijken. Het is immers niet gezond om de lucht van een slecht onderhouden systeem in te ademen.

Waarom is regelmatig onderhoud belangrijk?

  • Optimale luchtkwaliteit in je woning: het onderhouden van een airco installatie is belangrijk om te zorgen dat het efficiënt werkt en om te voorkomen dat er gezondheidsklachten optreden. Hierdoor voorkom je muffe geur in je woning. Het verspreiden van bacteriën of slechte luchtkwaliteit worden hierdoor vermeden.
  • Hoger rendement en lagere energiefractuur: bij teveel opgehoopt vuil in uw airco installatie zorgt dit er voor een slechte werking van uw installatie wat zorgt voor een hoog verbruik van de compressor. Je energiekosten zullen hierdoor stijgen en mogelijk tot een defect van uw installatie zorgen. Door onderhoud te laten uitvoeren vermijd je dit.
  • Langere levensduur van je systeem: bij een goed onderhoud van je systeem, zal je airco installatie ook langer meegaan.


ONDERHOUD VENTILATIESYSTEEM / KANALEN

Waarom is regelmatig onderhoud belangrijk?

Vooral ventilatiesysteem C (deels mechanisch) en ventilatiesysteem D (volledig mechanisch) hebben grondig onderhoud nodig. Bij deze ventilatiesystemen banen bacteriën, stof en vet zich door het ventilatie-unit en de ventilatiekanalen. Na een tijdje stapelt dit vuil zich op als het niet verwijderd wordt. Om deze reden zal het ventilatiesysteem niet meer optimaal werken als er geen onderhoud gebeurd.

Na onderhoud ben je zeker van een aantal dingen:

  • Optimale luchtkwaliteit in je woning: het onderhouden van een ventilatiesysteem is belangrijk om te zorgen dat het efficiënt werkt en om te voorkomen dat er gezondheidsklachten optreden. Hierdoor voorkom je vochtproblemen en een muffe geur in je woning. Allergische reacties, hoofdpijn en vermoeidheid door de muffe geur of slechte luchtkwaliteit worden hierdoor vermeden.
  • Hoger rendement en lagere energiefractuur: bij teveel opgehoopt vuil in huis stroomt de lucht minder goed door. Het ventilatiesysteem zal hierdoor harder moeten werken, en dus een lager rendement hebben. Je energiekosten zullen hierdoor stijgen. Door onderhoud te laten doen vermijd je dit.
  • Langere levensduur van je systeem: bij een goed onderhoud van je systeem, zal je ventilatiesysteem ook langer meegaan. Het zal niet voor geluidshinder zorgen of oververhit raken. Defecten zullen tijdig worden opgespoord en opgelost waardoor je ook hoge reparatiekosten vermijdt.

GT technics kan voor u het volledig onderhoud van uw ventilatiesysteem verzorgen. Zodat u terug optimaal kunt genieten van gezonde lucht in heel uw woning/gebouw. 


Contact opnemen

Heeft u niet gevonden wat u zocht op onze website? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze diensten en mogelijkheden? Of maakt u liever meteen een afspraak? De mannen van GT Technics staan te uwer beschikking. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen!