ONDERHOUD VENTILATIESYSTEEM / KANALEN

Waarom is regelmatig onderhoud van uw ventilatiesysteem belangrijk?

Vooral ventilatiesysteem C (deels mechanisch) en ventilatiesysteem D (volledig mechanisch) hebben grondig onderhoud nodig. Bij deze ventilatiesystemen banen bacteriƫn, stof en vet zich door het ventilatie-unit en de ventilatiekanalen. Na een tijdje stapelt dit vuil zich op als het niet verwijderd wordt. Om deze reden zal het ventilatiesysteem niet meer optimaal werken als er geen onderhoud gebeurd.

Na het onderhoud ben je zeker van een aantal dingen:

  • Optimale luchtkwaliteit in je woning: het onderhouden van een ventilatiesysteem en kanalen is belangrijk om te zorgen dat het efficiĆ«nt werkt en om te voorkomen dat er gezondheidsklachten optreden. Hierdoor voorkom je vochtproblemen en een muffe geur in je woning. Allergische reacties, hoofdpijn en vermoeidheid door de muffe geur of slechte luchtkwaliteit worden hierdoor vermeden.
  • Hoger rendement en lagere energiefractuur: bij teveel opgehoopt vuil in de kanalen stroomt de lucht minder goed door. Het ventilatiesysteem zal hierdoor harder moeten werken, en dus een lager rendement hebben. Je energiekosten zullen hierdoor stijgen. Door onderhoud te laten doen vermijd je dit.
  • Langere levensduur van je systeem: bij een goed onderhoud van je systeem, zal je ventilatiesysteem ook langer meegaan. Het zal niet voor geluidshinder zorgen of oververhit raken. Defecten zullen tijdig worden opgespoord en opgelost waardoor je reparatiekosten vermijdt.

GT technics kan voor u het volledig onderhoud van uw ventilatiesysteem inclusief de kanalen verzorgen. Zodat u terug optimaal kunt genieten van gezonde lucht in heel uw woning/gebouw. 


Contact opnemen

Heeft u niet gevonden wat u zocht op onze website? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze diensten en mogelijkheden? Of maakt u liever meteen een afspraak? De mannen van GT Technics staan te uwer beschikking. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen!