Heb je thuis een laadpaal nodig?

Bijna alle elektrische auto’s kunnen via een speciale laadkabel (“mobiele lader”) opgeladen worden aan een gewoon huishoudelijk stopcontact (het zogenaamde schuko-contact). 

Waarom zou je dan investeren in een laadpaal voor thuis? 

Een eerste reden is veiligheid. Hoewel alle moderne mobiele laders uitgerust zijn met een ICCB (In Cable Control Box: het bakje dat in de laadkabel verwerkt zit, en voor stroomregeling en beveiliging tegen oververhitting zorgt), zijn de meeste huishoudelijke elektriciteitsinstallaties niet voorzien op de langdurige belasting die het opladen van een elektrische auto met zich meebrengt. 

Een thuislaadpaal wordt aangesloten op een aparte elektrische kring met eigen zekering. Dat maakt deze oplossing naar overbelasting en brandveiligheid toe een stuk beter. De tweede en belangrijkste reden om voor een thuislaadpaal te kiezen is laadsnelheid. Afhankelijk van de technische specificaties van je elektrische wagen, én van de beperkingen van je thuisinstallatie, kan laden via een thuislaadpaal tot 10 keer sneller dan laden via een mobiele lader aan een huishoudelijk stopcontact.

Opladen en fietsenstalling 

Laad uw fiets, scooter en andere apparaten zowaar overal en altijd op, zowel on-grid als off-gri. Bent u eerder op zoek naar een oplossing voor een veilige plek om uw fiets te parkeren? Ook dan kunt u bij ons terecht! Maak uw keuze tussen één van onze intelligente parkeeroplossingen en laat uw fiets met een gerust hart achter. 

Opladen 

Iedereen zou toegang moeten hebben tot duurzame, hernieuwbare energie. Daarom breiden we uit naar de E-Mobility sector, waar we werken aan het versterken van mensen in de energietransitie. Onze laadpalen zijn ontworpen volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en zijn geschikt voor on-grid en off-grid locaties. We bieden daarnaast de combinatie van windenergie en zonne-energie om de laadeenheden van stroom te voorzien.  

  • Zonnelaadstations 
  • Laadpalen voor zon en wind 
  • Oplaadpalen 
  • Opladen aan de muur en drive-in 
  • Zonnebanken 

Slimme fietsenstalling 

Onze Bike Parking Solutions zijn innovatief, garanderen veiligheid en zijn bovendien aanpasbaar. We bieden drie verschillende oplossingen als het op bike parking aankomt: 

  • Smart Bike Parking Docks 
  • Fietsvergrendelingsstations 
  • Elektrische scooterstationsContact opnemen

Heeft u niet gevonden wat u zocht op onze website? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze diensten en mogelijkheden? Of maakt u liever meteen een afspraak? De mannen van GT Technics staan te uwer beschikking. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen!